Referat fra medlemsmøter

Medlemsmøte
Sted: Dalen og teams
Dato: 11.10.2023

Sak 1. WR stevne 2024

Diskusjonen går, viktig å se både fordeler og ulemper og ha forståelse for begge synspunkt.

Har vi nok dugnadsfolk til å gjennomføre, pr nå 19 stk som svarte på undersøkelsen som ble sendt ut av styret 06.09.2023. Ønske om egen komite for å sette sammen stevne. Flere er positive til å være med i komite. Komiteen får dele opp ansvarsområde selv.

Flott med lokale stevner slik at totalprisen ikke blir så høy for de som satser. Tilbakemeldinger vi har fått av noen ryttere er at de ønsker å ri der konkurrentene rir. Ettersom det er flere WR stevner på Østlandet er det mindre sjans for at de kommer til Forsand og Villingur for et WR stevne. Men får kanskje flere opp og frem som ikke ønsker å reise så langt. Viktig å tenke på alle.

Forslag om å bytte WR med lavterskel, økonomisk er dette billigere for klubben med tanke på krav for WR stevne.

Forslag om å ha Gædinga NM. Diskusjon om pris på dommere antar Gædinga dommere ligger på 2800,- pr dag. Dette er en usikker pris. De ligger høyere enn FEIF dommere på 2400,- pr dag. Det er en stor jobb å arrangere, har vi kapasitet og kunnskap nok til dette? Vil få en del påmeldt, siden det er NM. Faller bort fra NM men et Gædingastevne på høsten er ønsket, siden dette har vært på agendaen før men ikke blitt gjennomført. Målet er å få dette til på høsten 2024. Vi har også snakket om «Pågangsmot» mulig dette også kan være aktuelt?

Ønske om avlsvisning, sist ble avlyst p.ga. covid. Medlemmene som er til stede ønsker at vi prøver igjen. Håper å få dette til vår 2024.

Oppsummering!

Søker om WR stevne og avlsvisning første helg i mai, satser på et Gædinga i august/sept 2024. Egen stevnekomite som har ansvar på WR, med hovedmål om at dette skal være gøy å bli med på. Skape felleskap og tilhørighet til stevne og at de skal få en «yrkesstolthet» for å få dette til. Da blir stevnet også bra. Markedsføring og planlegging i god tid.

Sak 2. Lokallagsmøte

Tormod, Iren og Kari reiser til lokallagsmøte regi NIHF og privat. Villingur sender derfor ikke en representant sponset av Villingur. Medlemmer er velkomne til å reise, men ikke betalt av klubben.

Sak 3. Stevnestruktur

Iren tar en rask oppsummering av hvor skoen trykker

Kvalifiseringsgrensen gikk brått opp fra 5,3 til 5,9 for B-klasse. Men B-klassen brukes ikke til noe, da f.eks et WR stevne men maks 70 deltagere får 70 deltagere får ikke B-ryttere delta. A-ryttere blir prioritert. Men NIHF har redigert krav på sine egne stevne men det får ikke lokallagene lov til. Bland annet Pinsestevnet der A-ryttere hadde kvalifiseringskrav til 6,0 som bare et 0,1 poeng høyere enn B-kravet.

Det oppleves også at A-ryttere melder seg på i B-klasser for å «sikre» seg en finaleplass. Hvem plukker opp de som har ridd i fritidsklasse (T7 og V5) til over 4,5 mer enn 3 ganger? Bør vi ha et system som plukker opp og sikrer at ryttere rir i de klassene de tilhører?

Det er diskutert på tvers av klubbene om mulige løsninger. Blandt annet senke krav til B-klasse eller ha egen Eliteklasse.

Hvordan påvirker dette rekruttering? Dette går på tvers av alle klubber og er noe NIHF også må ta på alvor. Er ikke bare et Villingur problem. Er tross alt bredden som «bærer» stevnene ikke eliten

Sak 4. Dommerkurs for spirende dommere og ryttere/foreldre

Faxi har dommerkurs. Informere om dette, og håper medlemmene forsøker å rekruttere. Positivt for både rytter og for de som ønsker å gå videre som dommere. Håper vi får flere dommere i klubben slik at vi har flere å spille på når vi skal arrangere. Dette kan også være veldig aktuelt for støtteapparat/foreldre som ønsker å lære mer.

Sak 5. Lagånd

BUF (Kari Egelandsdal) ønsker at lagånd blir tatt opp på medlemsmøter for forslag til hvordan bedre lagånd.

Vi må tenke over hvordan vi møter andre medlemmer både i lokal klubb og NIHF. Tenke over hvordan vi prater til og med hverandre. Slutte å fokusere på hva vi ikke har, men sette mer pris på hva vi faktisk får til og hvilke muligheter vi har. SI HEI! Flere som har opplevd at ingen sier hei både på stevneplass og når det er kurs. Dette er en uting! Holdning smitter. Spesielt negativ.

Konkrete forslag på stevneplass er at en person (gjerne flere slik at det kan byttes på) tar på seg en gjenkjennelig vest som er en vert. Tilgjengelig for enkle spørsmål, ellers vet hvor de kan henvende seg. Jobben er å si hei og prate.

Sak 6. Referat styremøter

Referat etter styremøte blir lagt ut på hjemmesiden. Ikke alle vet dette, og det ble heller ikke publisert en stund så noen «gav opp». Forslag om at det legges ut på facebook at referat fra siste møte er nå lagt ut, og hvor.

Sak 7. Barteritt / Movemberritt

Blir søndag 5.november.

Monika og Malin har vært på rundtur på Jørpeland for å få sponsor til loddsalg/premie til Movember ritt som er en innsamlingsaksjon til prostatakreft. Har til nå fått fra Enkel-IT, «jobb for livet» cafe, Meat and eat, Eili berbershop, Norli, Motehuset Byberg og Joker Lysefjord. Venter på svar fra noen der de som kunne ta de avgjørelsene ikke var tilstede når de var på tur. De som sponser vil bli nevnt på våre SoMe kanaler. Tips til hvor vi kan spør mottas med takk.

Der vi har spurt har vi lagt vekt på at dette er en innsamling til prostata kreftforeningen. Føler dette har vært avgjørende for god respons.

Startavgift er på 50 kr, vi ønske kostyme i blått samt en bart (ikke et krav) Fineste kostyme vinner en fin premie. Alle kan bli med, både til fots og til hest.

Monika og Miriam har planlagt rute, med start hos Stall Oaland. Hvis været ikke holder flytter vi oss opp til Fossanmoen Islandshestsenter og har aktiviteter inne i hallen.

Vi håper mangen blir med på dette og støtter en viktig sak!

Sak 8. Trine kurs

Venter på avklaring fra Trine, styret ønsker å endre dato, er pr nå ikke nok påmeldt til å kunne kjøre kurs

Sak 9. Julegrøt
Vi i styret ønsket å kombinere årets julegrøt og stallvandring. Står i referat for styremøte 10 at Monika skal høre med Stall Oaland. Setter dette litt på vent siden barterittet også muligens skal starte der.

Eventuelt

Ref sak 3. Blir luftet en ide om at billigere stevne lokker flere påmeldt. Det er dyrt for de med «firgjengere» men billigere for de med «femgjengere». Forslag om både rabatt ved flere hester men også å endre det tilbake til påmeldingsavgift og disiplin avgift. Enklere for de med flere hester å melde på flere. Dette gjelder også for familier med flere som ønsker å starte/der noen kun ønsker å starte en disiplin så blir dette dyrt med en totalsum som egentlig tar høyde for minimum 2 disipliner.

Ønske om Gædingakurs og gædinga trening.

Fossanmoen har planer om å arrangere treningscup, der en får tilbakemelding underveis mens man rir. Mye er fremdeles under planlegging så mer info kommer. Klassene vil være V5 og T7 i hallen på Fossanmoen. Dette er åpent for alle som ønsker miljøtrening for både hest og rytter, samt tilbakemelding. Påmelding vil bli lagt ut i nettbutikken til Fossanmoen. Vil koste en liten slant. Dette vil skje siste onsdag i mnd gjennom vinteren og første er onsdag 25 oktober.