Temakveld om Spatt


Etter informasjon fra Styret om årsmøtet i NIHF og nyheter om Villingurstevnet 2017, holdt Sveinung Madland foredrag om spatt hos islandshesten. Det var et interessant foredrag som tok for seg historien om spatt; funn gjort av skjelett tusen år tilbake i tid på Island, hvordan man diagnostisere spatt og behandling. Av røntgen som er gjort på islandshester på Island, viser det seg at rundt tretti prosent har spatt. Islandshester har en større forekomst av spatt enn andre hesteraser. Spatt oppstår i haseleddet og kan påvises ved bøyeprøve eller røntgen.
Sveinung fortalte kort om mulige behandlingsformer; smertestillende, avstiving av leddet og et redusert, men jevnt aktivitetsnivå.
Tid til spørsmål og egne erfaringer ble det tid til.
Som takk for at Sveinung nok en gang sa ja til å bruke kvelden sin på foredrag for Villingurmedlemmer, fikk han blomster (påskeliljer til å ha med på flyttelasset) av Miriam 🙂
Det ble en koselig kveld med en liten gruppe medlemmer, god kake, brus og kaffe 🙂

Medlemsmøte og temakveld

Velkommen til medlemsmøte på klubbhuset mandag 13.mars klokken 19.00

Program for kvelden

Imellom informasjon, diskusjoner og undervisning er det plass til litt kaffe og kake 🙂

19.00 – 20.00        Åpent for diskusjon om årsmøtesakene til NIHF. Link til sakene finner dere på NIHF´s hjemmeside

ca 20.00 -20.15    Jofrid forteller om Villingurstevnet 2017

ca 20.15                TEMAKVELD : spatt

Veterinær Sveinung Madland er foredragsholder denne kvelden. Sveinung har alltid mye spennende og lærerikt å bidra med,og denne gang blir det fokus på spatt; årsaker, diagnostisering og behandling. Det blir også mulig å komme med spørsmål til Doktor Dyregod 🙂

Temakveld: parasittbehandling

villingur_tema
Vi inviterer dere alle til temakveld på klubbhuset tirsdag 25. november klokken 19:00. Det er tiden for å vurdere om vi skal gi hestene våre ormekur, og det diskuteres mye i miljøet om nødvendigheten av å gi så ofte, om vi bør ta avføringsprøver etc. Igjen er vi så heldige at vi har veterinær Sveinung Madland til å gi oss nødvendig kunnskap om parasitt hos hest; symtomer, prøver og behandlingsrutiner.

Temakveld med Tonje Lund Ness

equine-musclesVi er så heldige å ha fått veterinær Tonje Lund Ness til å ha temakveld på klubbhuset vårt, tirsdag 1. oktober klokken 19.30.
Hun er utdannet veterinær, osteopat, A-instruktør fra NIHF, cranisacralterapeut og akupunktør. I tillegg er hun sammen med John Ragnvald Ness eier av Draupnir Hesteutstyr – produsenten som i sommer lanserte den aller første islandshestsalen spesielt tilpasset kvinner. Fortsett å lese «Temakveld med Tonje Lund Ness»