Horsemanship kurs

Helgen 1-3 februar ble det arrangert horsemanship kurs med Hawk Christensen.
Hawk underviser i adferds-psykologi på hest. Dette er ikke noe «hokus-pokus», magi, eller dyre-tolking, dette er adferdspsykologi og dokumentert kunnskap basert på forskning.

En «problem-hest» kan sendes til en trener for å bli «kurert», men som oftest kommer problemet tilbake. Dette skyldes nok at problemet er sammensatt av flere faktorer, ikke kun hesten.

Ved å leie inn Hawk kan man få hjelp til å løse ulike problem, og samtidig lære hvordan man kan jobbe videre med problemet.

Det startet med en kjekk og lærerik teori del på fredag, lørdag og søndag var det gjennomgang, demonstrering av Hawk og egen jobbing med hestene.

Det var flere påmeldte på kurset. Hele åtte deltakere hadde med hest, mens tre deltok på kurset uten hest.

Solveig Röwekamp ønsket å lære nye metoder hun kunne lære hesten, høre på utfordringer andre hadde med sine hester og mulige løsninger. Solveig hadde med en unghest på kurset som hun ønsket å få hjelp med.
Solveig sitter igjen med mye mer kunnskap om hvordan hesten lærer, hva man kan forvente av hesten, hvordan man formidler til hesten og hva man ønsker av hesten.

Kristian Oaland sine forventninger var å kunne lære med om hest å vite hvordan en kan jobbe med hesten for å få den roligere og høre på kommandoer.
Kristian hadde ikke hest med selv på kurset men sitter igjen med mye kunnskap som han kan bruke ved temming av hester.
Han anbefaler kurset til de som har en vanskelig hest som ikke liker å høre på kommandoer, dette er ett kurs som absolutt vil hjelpe deg videre med hesten din.

Brit Marit Knudsen hadde ikke så store forventninger til kurset, men var veldig spent på hva slags verktøy og måten Hawk løste problemer på. Hun hadde med egen hest og ønsket andre måter å løse oppgaver på med hesten.
I ettertid sitter hun igjen med mye god kunnskap å bygge videre på og anbefaler andre å delta på kurs med Hawk visst de har mulighet.

Linda Thomsen fikk bare vært med på teoridelen på fredag som var veldig interessant samt praksis delen på lørdag på grunn av sykdom. Linda hadde ingen spesifikke forventninger og er selv noe usikker om hun ønsker å delta ved en annen anledning.

Egil Oaland ønsket å lære mer om kommunikasjon mellom rytter og hest, forstå hesten og bli forstått av hesten. Han hadde med egen hest men hadde ingen spesifikke problemer han ønsket å løse men ønsket bare mer kunnskap.
Han syntes kurset var veldig nyttig og godt! Og følte han lærte mye. Han anbefaler andre å delta på kurset.